Povabilo občinam ob letošnjem dnevu avtizma

Zveza NVO za avtizem je ob letošnjem dnevu zavedanja o avtizmu (2. april) povabila vse občine da osvetlijo eno ali več pomembnejših občinskih zgradb v modri barvi, v znak spodbujanja zavedanja o avtizmu in podpodpori razumevanju oseb z avtizmom.

Akcija “Zasveti v modrem” je bila že v preteklosti precej dobro sprejeta zato upamo da se nam letos pridruži še več občin. Več o tem si lahko preberete v dopisu Zveze, ki je na voljo tukaj ,  lahko pa ga tudi prenesete s klikom na gumb spodaj.

Dopis Obcinam Ob Dnevu Avtizma 2018 (369.5 KiB, 41 downloads)

Poslanica Zveze za avtizem

Ob svetovnem dnevu avtizma je Zveza  za avtizem izdala posebno poslanico naslovljeno na vse, ki lahko pomagajo narediti boljši svez za osebe z avtizmom. Preberite jo tukaj .

POSLANICA OB SVETOVNEM DNEVU AVTIZMA (70.5 KiB, 255 downloads)

Svetovni dan avtizma

Združeni narodi so 2. april razglasili za dan avtizma z namenom, da bi povečali zavedanje o avtizmu in motivirali vlade, ministrstva, šole in ostale, da poskrbijo za ljudi z avtizmom, da so lahko tudi oni enakovredno vključeni v družbo kot si zaslužijo.

Nova spletna stran zveze

Zveza za avtizem ima novo spletno stran in sicer http://zveza-avtizem.eu/, Zaenkrat je še v pripravi vendar kmalu prihajajo nove vsebine. Obiščite nas!

Seminar

Uspešno smo izvedli prvi seminar v okviru našega izobraževanja za spremljevalce in asistente oseb z MAS.

Oznake: , ,

Izlet v Škofjo Loko

30. junija 2015 smo se člani skupine VOX ALIA odločili odkrivati srednjeveško mesto Škofjo Loko. Imeli smo se super saj je mesto svojo bogato zgodovino zelo zanimivo. Grad in muzej pa smo prihranili še za drugič, da se lahko vrnemo še kdaj.

Oznake: ,

Razstava v Državnem svetu

Pridružite se nam tudi vi na razstavi naših slik v preddverju Državnega sveta ob svetovnem dnevu avtizma, 2. aprilu. Razstava bo ob 14.30

Pogeljte si tudi uradno vabilo 🙂 vabilo PERSPEKTIVE

Oznake:
Top